La companyia de teatre independent barcelonina puja per primera vegada als escenaris l’any 2005 amb "Con Belisa" basada en "Amor de don Perlimplín con Belisa en su Jardín". Un Lorca surrealista d’imatges inquietants que s’estrena al petit Espai Brossa de Barcelona. La fantàstica acollida per part del públic i de la crítica permet l’inesperada representació de l’obra a diferents ciutats del món.

L’èxit del primer muntatge anima a la companyia a engegar una segona producció." El llanto", basat en la el·legia "Llanto por Ignacio Sánchez Mejías de Lorca, consolida la trajectòria d’Octubre Teatral.

El darrer espectacle de la companyia és “Gusev, un conte de Txèkhov” representat del 16 de març al 10 d’abril  de 2011 a l’Espai Joan Brossa de Barcelona”. “La Vampira del Raval” de Josep Arias Velasco, accèssit del XVIIè Premi de Teatre de la SGAE 2008, està en procés de producció i, tot indica, que s'estrenarà el desembre de 2012 al Teatre del Raval de Barcelona.
Villanueva, debuta el 1982 amb “Zoo Story” d'Edward Albee. Aquest mateix any guanya el premi Adrià Gual al millor projecte de direcció per “La Desaparició de Wendy” de Josep M. Benet, i aconsegueix un gran èxit de públic i crítica a Madrid i a Barcelona.

Només dirigeix quan se sent íntimament implicat en les obres que selecciona. Gràcies a “Con Belisa”, va ser nominat com a millor director visitant per la Association of Entertainment Critics of New York (ACE), després d'una extensa gira per les ciutats mes importants d' Estats Units i Mèxic, on va inaugurar el Festival Cervantino.

El seu espectacle "El llanto", un altre Lorca va ser nominat dues vegades als premis MAX (2009 i 2010), i ha estat aclamat unànimement pel públic i la crítica nacional i internacional.


 
  info@octubreteatral.com